Stanari autima zablokirali prilaz vilama na Remetama

Stanari ulice Gospočak u srijedu su automobilima zakrčili prilazni put do novog naselja sa šest urbanih vila koje je projektirao Duško Dropulić, suprug ministrice graditeljstva Marine Matulović-Dropulić. Stanarima Remeta već je dozlogrdilo prolaženje kamiona i bagera cesticom koja je široka jedva tri metra jer im je teška mehanizacija potrgala telefonske žice, garaže, ograde, a od njihove težine popucali su i podovi.



Investitori tvrtke Tis Commerce kažu da susjedi pretjeruju te je sve u skladu sa zakonom jer imaju svu potrebnu dokumentaciju. Ogorčeni stanari tvrde da je građevinska dozvola dobivena nelegalno te će vinogradski put, odnosno put služnosti, protupravno postati prometna cesta.



- Za nove urbane vile postoje dva prilaza, jedan je velik i dovoljno širok za dva prometna traka, a drugi je širok samo tri metra. Apsurdno, sva mehanizacija za gradnju vila na Remetama prolazi kroz taj vinogradarski put, a ne kroz normalnu cestu. Očito je da arhitekt i investitor planiraju asfaltirati taj uzak puteljak, a uskoro će kroz njega prolaziti još 60 automobila - rekao je susjed Hrvoje Pintarić, koji je zajedno s preostalim susjedima ovaj slučaj prijavio Ministarstvu, Gradu i policiji.



Kaže da je u ovom slučaju očita sprega Grada, Ministarstva i investitora Igora i Saše Zubaka.



- Nije istina da je put širok samo tri metra, nego je na nekim mjestima širok i do devet metara. Problem je u tome što susjedi imaju ograde na putu koji je javno dobro i prema našim informacijama one bi se uskoro trebale micati - ispričao je investitor Igor Zubak. Objašnjava da teška mehanizacija do gradilišta dolazi ne samo tim spornim, nego i širim putem jer stanari često automobilima blokiraju puteljak.




Ivana Živko i Boba Blašković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:42