NESREĆA U ZAGREBU

Uhićeni strani taksi vozač (31): ‘Prošao je kroz crveno, a putnica (19) iz taksija je teško ozlijeđena‘

Na taksi vozilo koje je u raskrižje ušlo na crveno, naletio je 25-godišnjak vozeći po propisima svoj automobil

Policija /Ilustracija

 Damir Krajac/cropix/

Vozač taksija, strani državljanin, jučer je skrivio sudar nakon što je u Zagrebu prošao kroz crveno svjetlo na semaforu tako da je putnica iz njegova vozila završila u bolnici, a on u policiji na obradi.

Policijski očevid je pokazao da je oko 9.20 sati u nedjelju 31-godišnji stranac vozio taksi vozilo slavonsko-brodskih registarskih oznaka po Aveniji Većeslava Holjevca. No, dolaskom do raskrižja sa Slavonskom avenijom i Ulicom hrvatske bratske zajednice ignorirao je znak crvenog svjetla na semaforu te je ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja za ravno.

-Tom prilikom je u raskrižju na njegovo vozilo naletio osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji se kretao Slavonskom avenijom i koji je u raskrižje ušao zadržavajući smjer kretanja ravno na znak zelenog svijetla na semaforu - kažu iz PU zagrebačke.

Ujedno dodaju i da je u nesreći teško ozlijeđena 19-godišnja putnica iz taksija te je hospitalizirana u KBC Sestre Milosrdnice.-

-Zbog izazivanja prometne nesreće i sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona 31-godišnji strani državljanin je uhićen te će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:13