OBJAVLJEN VIDEO

Završen prvi dio radova na važnoj ZG prometnici, pogledajte kako izgleda obnovljeni dio: ‘A što je s drugom stranom?‘

Vodoopskrba i odvodnja ovog je ljeta započela s radovima na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda na Ilici
 Screenshot: Facebook Radio Sljeme

Završeni su radovi na dijelu Ilice od Selske do Črnomerca pa automobili tom relacijom sada mogu normalno prolaziti. Kao što je u početku bilo najavljeno, radovi su dovršeni do kraja kolovoza.

Reporteri Radio Sljemena prošli su tim potezom i snimili novoasfaltiranu cestu, što je bio posljednji korak radova na vodoopskrbnom sustavu. Nova traka asfalta vizualno odskače od ostatka ceste koji se nije promijenio, a na većini duljine nacrtane su i nove pruge. Objavu su na Facebooku Radio Sljemena komentirali brojni građani, a mnoge čudi zašto je asfaltirana samo jedna strana ceste pa su ih kolege s tog medija podsjetile kako je asfaltiranje samo završnica podzemnih radova - zamjene dotrajalih cijevi.

Gužve koje su obilježile protekle tjedne, u kojima su trajali radovi, više nema pa Zagrepčani koji putuju iz ili prema zapadnom dijelu grada mnogu odahnuti. Barem privremeno jer je potez od Selske do Črnomerca samo prva faza radova.

Vodoopskrba i odvodnja ovog je ljeta započela s radovima na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda na Ilici i to od križanja s Vinogradskom ulicom na istoku do križanja s Ulicom Črnomerec na zapadu. Prema projektu „Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u Ilici“, druga faza radova bit će ona između Selske do Vinogradske ulice.

“Po završetku radova na prvoj fazi i ishođenju privremene regulacije prometa za drugu fazu planirat će se nastavak radova”, objasnila je Vodoopskrba i odvodnja na svojoj stranici prilikom najave radova.

Nakon što se svi radovi završe, ovaj dio grada dobit će prijeko potrebnu funkcionalnu i sigurnu opskrbu sanitarnom vodom i protupožarnu zaštitu. Ukupna duljina planiranog cjevovoda iznosi 1.686,49 metara, a rekonstrukcija će obuhvatiti 200 kućnih priključaka.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.789.487,67 eura (bez PDV-a).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:10