POPULARNI KVIZ

STUDENT FLORIJAN UZEO 64.000 KUNA NA MILIJUNAŠU Znate li odgovor na pitanje na kojem je odustao?

 
Florijan Skok
 HRT

- Koga čeka paketić u kojemu je milijunčić? pitao se Tarik na početku blagdanskog izdanja "Milijunaša", a najvredniji božićni dar koji se nalazi pod drvcem popularnoga kviza večeras su imala priliku uzeti dvojica natjecatelja, piše HRT.

Prvi "najbrži prst", 24-godišnji Florijan Skok iz Jastrebarskog, nije osvojio "milijunčić", ali je kući ponio 64.000 kuna, dok je drugi "najbrži prst", Vlado Karakaš iz Orahovice, dobio pozivnicu za dolazak u iduću emisiju, kada će otvoriti 10. pitanje za 32.000 kuna.

Student povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na svom je putu do spomenutih 64.000 kuna, uz znanje, imao sreće i hrabrosti. Naime, na 8. pitanju za 8.000 kuna u kojemu se tražio dovršetak Churchillove izjave nakon Dunkerquea, iskoristio je dva džokera, piše HRT.

Nije znao je li Churchill rekao da se ratovi ne dobivaju evakuacijama, strategijama, agresijama ili pregovorima. Najprije je zatražio džoker "pola-pola". Iako je njime suzio izbor na evakuacije i agresije, ipak mu je bila potrebna pomoć džokera "zovi" koji je rekao evakuacije, ali i dodao kako nije siguran. Ipak, natjecatelj ga je poslušao i točnim odgovorom krenuo u daljnji pohod.

Ponovno je zapeo na 10. pitanju na kojemu je za prelazak drugoga praga trebalo znati (ili pogoditi) je li 21. prosinca 1862., 17. listopada 1866., 25. prosinca 1871. ili 2. listopada 1872. poznati fiktivni bogataš sklopio okladu te od nje 21. prosinca 1872. trebao preuzeti zarađenih 20.000 funti.

Florijan je zatražio pomoć publike koja je najviše, 41 posto glasova, dala 25. prosincu 1871. Razmišljajući, studentu je na pamet pao "Put oko svijeta u 80 dana" te, na sreću, nije poslušao publiku, već se odlučio za 2. listopada 1872. I doista, oklada g. Fogga da može obići zemlju za 80 dana natjecatelju je donijela 32.000 kuna!

Koliko je naših nobelovaca rođeno na području današnje Hrvatske, glasilo je pitanje za 64.000 kuna, na koje su ponuđeni odgovori bili nijedan, jedan, dvojica i trojica. Florijan je odgovorio jedan (naime, riječ je o Ružički rođenom u Vukovaru) te osvojio navedeni iznos. Isti je i ponio kući jer je na sljedećem pitanju odustao ne znajući je li kovač, lokarda, škrpina ili tuna simbol Parka prirode Lastovsko otočje.

Za razliku od Florijana, Ličanin Vlado Karakaš, diplomirani inženjer strojarstva koji živi i radi u Orahovici, poslušao je publiku. Njezinu je pomoć zatražio na pitanju za 2.000 kuna ne bi li saznao "slažu" li se sudionici u Ponzijevoj shemi i ljudske potrebe u Maslowljevoj hijerarhiji u piramidu, valjak, stožac ili pak prizmu. Publika je 71 posto glasova dala piramidi, a Vladi priliku da otvori sljedeće pitanje!

No već je na njemu posegnuo za džokerom "pola-pola". Slaže li se Nina sa sobarima, na kraju mjuzikla "Jalta, Jalta", da će jednoga dana svi zajedno otići na zlatnu obalu, na zelenu livadu, na plavo more ili na žuto polje? Točan odgovor nosio je 8.000 kuna, a upotrebom spomenutog džokera preostale su zlatna obala i zelena livada. Vlado se odlučio za livadu.

Točan odgovor odveo ga je do 9. pitanja na kojemu je "ispucao" i posljednjeg džokera. Pitao ga je kojom su bojom na kontrolnom ekranu Hrvatskoga sabora "označeni" suzdržani. Bijelom, plavom, crnom ili žutom? Džoker je dvojio između žute i bijele boje pa se natjecatelj odlučio za bijelu. Osvojio je 16.000 kuna i siguran "vrući" stolac sljedećega četvrtka kada odgovara na pitanje za prelazak drugoga praga, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:28