BRZO RJEŠENJE

Poprskajte kutove, vrata i prozore svoga doma s ovom mješavinom i zaboravite na paukove

 JOHN HENDERSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/JOHN HENDERSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Pauci često ulaze u domove kako bi potražili sklonište ili insekte kojima se hrane. To su male životinje kojih ima na tisuće vrsta raširenih po cijelom svijetu. Međutim, održavanje čistoće u kući često nije dovoljno da se pauci ne udome. Postoji nekoliko prirodnih metoda kako ih držati podalje od stambenih prostora koje vam donosi Granny Tricks.

Što privlači paukove u kuću?

Prema spomenutom portalu paukove privlače drugi kukci u domovima i biljke jer im pružaju zaklon. Vrlo guste biljne vrste poput bršljana pružaju pauku pogodno skrovište za život i lov. Također, pauci vole toplinu i sklonište gdje mogu živjeti u miru. Pauci vole prodrijeti u male pukotine. Kako biste spriječili njihov ulazak u kuću, treba zatvoriti sve rupe i posegnuti za prirodnim sredstvima protiv paukova.

Uklonite kućne paukove prirodnim putem

Ove male životinje, korisne su za ekosustav, moraju se iznijeti van i nikako ubijati. Prvi i najlakši način da izbjegnete paukove kod kuće je ukloniti sve paukove mreže kada se pojave. Kako biste otjerali paukove za nekoliko eura, jednostavno upotrijebite ulje mente. Napravite mješavinu ulja mente i vode i pošpricajte u kutove između vrata, stropova, prozora i prozorskih klupica.

Još jedan učinkovit način za držanje paukova podalje od kuće je korištenje kurkume. Riječ je o začinu kojeg karakterizira vrlo jak miris koji odbija insekte. Kurkumu možete staviti u posude za cvijeće i mjesta gdje je treba držati podalje. Stavljanje nekih aromatičnih biljaka u kuću, blizu prozorskih dasaka i prozora, poput majčine dušice, mente ili limunske trave, tjera insekte poput pauka.

Vinski ocat također je dobar način za tjeranje paukova i drugih insekata. Samo poprskajte malo octa pomiješanog s vodom po vratima i prozorima kako biste ih držali podalje. Naposljetku, za iskorijenjivanje paukova i paučine može poslužiti kestenje koje se stavlja uz vrata i prozore i čiji se miris paucima očito ne sviđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 12:31