K1 i Boks

Odgođena je dugoočekivana borba između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola

Artur Beterbiev

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Beterbiev je morao otkazati meč zbog ozljede, glavna borba 1. lipnja sada je između Wildera i Zhanga

Artur Beterbiev doživio je ozljedu koljena, točnije puknuće meniska, a njegova borba za naslov prvaka poluteške kategorije protiv Dmitrija Bivola 1. lipnja u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, je odgođena.

Turki Alalshikh rekao je za ESPN da se traži zamjenski protivnik za Bivola.

Beterbiev (20-0, 20 nokauta) će se podvrgnuti operaciji koljena i očekuje se da će biti u nemogućnosti za borbu barem do rujna. Organizatori se nadaju da će borba Beterbiev-Bivol ponovno biti zakazana kasnije ove godine.

Alalshikh je najavio da će se okršaj dvaju promocija, priredba koja uključuje pet boksača promoviranih od strane Matchrooma i pet boksača Queensberryja, održati 1. lipnja kako je i planirano.

Borba između bivšeg teškaškog prvaka Deontaya Wildera i Zhileija Zhanga preuzima status glavne borbe večeri. Oba boksača ulaze u ring nakon poraza od Josepha Parkera. Wilder treba impresivnu izvedbu kako bi nastavio prema planiranom meču 3. kolovoza s Jaredom Andersonom u Los Angelesu.

Filip Hrgović će se sastati s Danielom Duboisom za upražnjeni IBF naslov prvaka teške kategorije, a Ray Ford će braniti svoj WBA naslov prvaka perolake kategorije protiv Nicka Balla. Ostale dvije borbe su Ammo Williams protiv Hamzaha Sheeraza i Willy Hutchinson protiv Craiga Richardsa.

No, najiščekivanija borba od svih bila je dugo očekivani okršaj između Beterbieva i Bivola.

Bivol (22-0, 11 nokauta) je prema ESPN-u peti boksač na ‘pound-for-pound‘ listi dok je Beterbiev šesti. Bivol ima pobjedu nad najvećom boksačkom zvijezdom, Canelom Alvarezom, i posjeduje WBA titulu u kategoriji do 79kg, a Beterbiev je WBO, WBC i IBF prvak koji je rijedak primjer profesionalnog boksača sa sto postotnom stopom nokauta. Bivol, međutim, posjeduje najimpresivniju pobjedu kada je u svibnju 2022. godine slavio protiv Alvareza. To je bila dominantna izvedba koja je pokazala Bivolovu elitnu tehniku, pokretljivost i taktičko znanje.

Susret je jedan od najiščekivanijih u povijesti poluteške kategorije, a izgleda da čekanju nije uskoro kraj.

Linker
16. svibanj 2024 08:07