Trebat će vam:
Za tijesto:
300 g šećera u prahu 160 g brašna 80 g kakao praha 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone na vrh žličice soli 2 jaja 180 ml mlijeka 6 žlica ulja 1 vrećica vanilije burbon 180 ml vruće vode |
Za kremu:
2 žumanjka 75 g šećera u prahu 125 g maslaca sobne temperature 2 žličice instant kave 1 žlica vruće vode malo crne i bijele čokolade za ukras |
Priprema:
Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Uključite pećnicu na 180 °C. U dubljoj posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi mikserom umutite jaja, mlijeko, dodajte ulje i vanilija burbon šećer. Smjesu od jaja postupno dodajte u smjesu od brašna i miksajte dok ne postane homogena. Dodajte vruću vodu pa dalje miksajte. Izlijte smjesu u kalup za pečenje i pecite 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite hladiti u kalupu. Potom tijesto izvadite i prerežite ga vodoravno napola. Pomiješajte kavu s vodom i pustite da se ohladi. Izmiksajte žumanjke pa usipajte šećer te miksajte dok smjesa ne postane homogena. Umiješajte maslac sobne temperature i uz stalno miješanje dodajte kap po kap kave. Dobivenom smjesom premažite prvi dio tijesta, stavite gore drugi. Posipajte ribanim čokoladama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....