Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci:
- 1 šalica leće
- 2 krumpira
- 1 celer
- manja glavica luka
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 200 g teletine ili piletine
- žlica maslinova ulja
- žlica timijana
- žlica kiselog vrhnja
- sol, papar
Priprema:
1. korak
Ogulite jedan krumpir i narežite ga na kockice. Mrkvu, luk i celer nasjeckajte na kolutiće. Pomiješajte narezano povrće s lećom u loncu. Zalijte povrtnim temeljcem i stavite na vatru da zakuha.
2. korak
Smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta. Teletinu (ili piletinu, što ste odabrali) narežite na kocke, posolite i popaprite pa prepecite u tavi na maslinovu ulju dok meso ne postane zlatno smeđe.
3. korak
Drugi krumpir naribajte i dodajte s mesom u juhu. Kuhajte dok se krumpir ne skuha, a po potrebi dodajte vode. Na kraju posolite, popaprite i dodajte timijan. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
4. korak
Savjet: Ovo varivo lako možete napraviti u verziji bez mesa, ali tada će više sličiti gustoj juhi. U tom slučaju leći slobodno dodajte i kuhani slanutak (može i iz konzerve), ječam (također ga treba prethodno prokuhati) ili kvinoju (nije potrebno prethodno kuhati). Ovakvom varivu odlično pristaju curry, kumin, čili i kurkuma.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....