Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci:
- 250 g tofua
- 1 veća žuta paprika
- 1 veća crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka srebrenca
- 1 tikvica
- 2 žlice brašna Tip 850
- pola šalice soja sosa
- maslinovo ulje
- sezamovo ulje
- svježi peršin
- 2 veća lista zelene salate
- sol, papar
Priprema:
Tofu narežite na deblje komade i umočite ih u soja sos s jedne i druge strane. Kada upiju sos, uvaljajte ih u malo brašna. Na tavi zagrijte sezamovo ulje i ubacite kriške tofua. Pržite kratko na srednjoj vatri dok ne dobije lagano zlatnu boju. Svaki komad tofua zamotajte u papirnati ručnik da maknete višak masnoće. Paprike operite, posušite, izvadite koštice i narežite na trakice, a luk usitnite i narežite na tanke polumjesece. Tikvice dobro operite (nemojte ih guliti) i narežite ih na pola. U tavi zagrijte maslinovo ulje i najprije ubacite luk. Nekoliko minuta ga pirjajte i dodajte paprike. Tek kada paprike malo uvenu ubacite i tikvice i dobro promiješajte. Sve posolite i popaprite te pirjajte dok povrće malo ne omekša. Pazite da ne bude previše mekano. Na tanjur stavite listove salate i na njih položite tofu. Dodajte povrće, nekoliko kapi maslinovog ulja, a uz jelo možete dodatno poslužiti i soja sos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....