DANAS SMO VEGETARIJANCI

Prženi tofu s povrćem

Jedemo lagano!
 Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2

Sastojci:

  • 250 g tofua
  • 1 veća žuta paprika
  • 1 veća crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka srebrenca
  • 1 tikvica
  • 2 žlice brašna Tip 850
  • pola šalice soja sosa
  • maslinovo ulje
  • sezamovo ulje
  • svježi peršin
  • 2 veća lista zelene salate
  • sol, papar

Healthy and delicious vegan dish with tofu and vegetables
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Tofu narežite na deblje komade i umočite ih u soja sos s jedne i druge strane. Kada upiju sos, uvaljajte ih u malo brašna. Na tavi zagrijte seza­mo­vo ulje i ubacite kriške tofua. Pržite kratko na srednjoj vatri dok ne dobije lagano zlatnu boju. Svaki komad tofua zamotajte u papirnati ručnik da maknete višak masnoće. Paprike operite, posušite, izvadite koštice i narežite na trakice, a luk usitnite i narežite na tanke polumjesece. Tikvice dobro operite (nemojte ih guliti) i narežite ih na pola. U tavi zagrijte maslinovo ulje i najprije ubacite luk. Nekoliko minuta ga pirjajte i dodajte paprike. Tek kada paprike malo uvenu ubacite i tikvice i dobro promiješajte. Sve posolite i popaprite te pirjajte dok povrće malo ne omekša. Pazite da ne bude previše mekano. Na tanjur stavite listove salate i na njih položite tofu. Dodajte povrće, nekoliko kapi maslinovog ulja, a uz jelo možete dodatno poslužiti i soja sos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 16:50