One su puno svestranije od toga. Mesne okruglice bi trebale biti jedno od onih jela koje dobro podnose začine i dopuštaju vam da budete kreativni. Evo kako je to moguće!
Azijski okusi
U vašu smjesu mljevenog mesa, jaja i krušnih mrvica dodajte tapenadu, soja umak, đumbir i češnjak i vaše mesne okruglice će misliti da su u Japanu. Možete se poigrati i s ribljim umakom, čili pastom i korijanderom.
Zavolite Tajland
Volite li malo sočnije meso, koristite samo mljevenu svinjetinu. Njoj, za tajlandski ''štih'', dodajte korijander, čili, soja umak i mladi luk. Ovakve mesne okruglice možete poslužiti same, ali ih možete napraviti minijaturnima te ih poslužiti u ukusnoj juhi od kostiju.
Grčke okruglice
U smjesu mlijeka i starog kruha dodajte čistu mljevenu janjetinu. Za još malo grčkih okusa dodajte pastu od pečenog češnjaka, naribani luk, malo cimeta i nasjeckanu svježu metvicu. Još vam samo nedostaje tzatziki umak.
Bez puno tekućine
Oni koji ne vole da im išta ''kamuflira'' okus mesa u mesnim okruglicama te ne vole kada su ćuftice premekane, mogu u okruglice dodati karamelizirani luk i žumanjak (bez bjelanjka). Ipak, trebalo bi koristiti nešto masnije meso u ovom slučaju, poput svinjetine.
Italija, Italija!
Mješavina mljevenog mesa neka bude od teletine i svinjetine. I naravno, vrijeme je da dodamo Italiju. Nezaobilazni Parmigiano Reggiano, pečeni češnjak, sitno sjeckani pršut i bosiljak je ono što će potpuno transformirati vaše mesne okruglice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....