Ništa drugačije nije ni sa savjetima u kuhinji. Započinjanje karijere chefa je mukotrpan posao, pogotovo kada postanete svjesni koliko je stepenica koje morate prijeći, ali i uzbudljivo vrijeme iz kojeg ćete puno naučiti. Sve što trebate znati o preživljavanju u kuhinji vjerojatno ne možete saznati čitanjem članaka, morate osjetiti opekotine i porezotine, zaista duboko ući u materiju.
Ipak, postoje neke osnove koje biste trebali uzeti u obzir ukoliko planirate raditi u ozbiljnim profesionalnim kuhinjama!
1. Budite najmarljivija osoba u kuhinji.
2. Budite svjesni šire slike u kuhinji, ne samo vašeg svijeta.
3. Educirajte se izvan posla.
4. Zainteresirajte se za enologiju i vina.
5. Čistite za sobom. Uvijek i u svakom trenutku!
6. Jedite! Nema smisla stvarati ako ne znate kako jesti.
7. Uvijek budite dobro organizirani.
8. Budite točni. Uvijek!
9. Budite ljubazni prema osoblju, ali ne budite prijatelji s osobljem.
10. Priznajte kada ste pogriješili.
11. Budite skromni. Budite iskreni.
Što kažete? Slažete li se?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....