SLAŽETE LI SE?

OSNOVE U PROFESIONALNIM KUHINJAMA: 11 savjeta koje bi svi budući chefovi trebali znati!

 Getty Images/iStockphoto
Savjeti dolaze u različitim oblicima, prenose se među vršnjacima, čitate ih u knjigama te se akumuliraju tijekom godina.

Ništa drugačije nije ni sa savjetima u kuhinji. Započinjanje karijere chefa je mukotrpan posao, pogotovo kada postanete svjesni koliko je stepenica koje morate prijeći, ali i uzbudljivo vrijeme iz kojeg ćete puno naučiti. Sve što trebate znati o preživljavanju u kuhinji vjerojatno ne možete saznati čitanjem članaka, morate osjetiti opekotine i porezotine, zaista duboko ući u materiju.

Ipak, postoje neke osnove koje biste trebali uzeti u obzir ukoliko planirate raditi u ozbiljnim profesionalnim kuhinjama!

1. Budite najmarljivija osoba u kuhinji.

2. Budite svjesni šire slike u kuhinji, ne samo vašeg svijeta.

3. Educirajte se izvan posla.

4. Zainteresirajte se za enologiju i vina.

5. Čistite za sobom. Uvijek i u svakom trenutku!

6. Jedite! Nema smisla stvarati ako ne znate kako jesti.

7. Uvijek budite dobro organizirani.

8. Budite točni. Uvijek!

9. Budite ljubazni prema osoblju, ali ne budite prijatelji s osobljem.

10. Priznajte kada ste pogriješili.

11. Budite skromni. Budite iskreni.

Što kažete? Slažete li se?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 15:35