Talijanska kuhinja

Bruschette sa satarašom

Bruschetta nikad dovoljno, uvijek su nove i drugačije, a kombinacijama okusa nema kraja!
 Getty Images/iStockphoto

Jednostavne i brze za pripremu, idealne za večeru ili kao snack kad nenajavljena ekipa pozvoni na vrata. Za izradu bruschetta koristite bijeli pšenični kruh. Za pečenje možete uzeti pleh, ali je bolja rešetka. Tako će se kruh jednako osušiti i ispeći sa svih strana i biti hrskav.

Trebat će vam:

8 kriški kruha (starog)
1/2 pakiranja Ledo Sataraša
2 žlice maslinovog ulja
režanj češnjaka
svježi bosiljak

Bruschetta with vegetables and beans on wooden plate. Selective focus.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Kriške kruha staviti u pećnicu na 180 stupnjeva da se lagano tostiraju, a u međuvremenu na ulju propirjati protisnuti češnjak, a zatim dodati Ledo sataraš i pirjati dok povrće ne omekša. Izvaditi kruh iz pećnice i poslagati sataraš na kriške te po želji još sve zajedno kratko zapeći. Ukrasiti svježim bosiljkom.

Isprobajte i ukusnu talijansku juhu minestrone te njoke s mediteranskim povrćem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 23:32