Quesadille su jedan od najpoznatijih specijaliteta meksičke kuhinje. Radi se o tortiljama koje su obično punjene povrćem, piletinom, avokadom i sirom koje se zapeku na tavici kako bi se sir rastopio. Za sve mesoljupce: slobodno dodajte meso po želji koje ste prethodno izrezali i lagano prepržili, a svi ljubitelji povrća će doći na svoje s ovim receptom!
Svakako zapišite recept, željeti ćete ih ponovno napraviti!
Trebat će vam:
450 g Ledo Meksičke mješavine (1/2 pakiranja) 2 žlice maslinovog ulja meksička mješavina začina 300 g naribanog sira 2 komada mladog luka 8 gotovih tortilja |
Priprema:
Povrće propirjati na malo maslinovog ulja. U suhu tavu staviti tortilju i na nju rasporediti naribani sir i peći dok se polovina sira ne otopi. Ovu tortilju staviti na stranu, a u tavu staviti drugu tortilju, rasporediti naribani sir, zatim na sir položiti propirjano povrće, posuti nasjeckanim mladim lukom i poklopiti s prvom tortiljom. Prilikom pečenja tortilju lagano pritiskati. Ponoviti postupak s ostalim tortiljama i tortilje rezati na četvrtine i poslužiti.
Isprobajte i dobro poznate fajitas s piletinom te meksičku juhu od kukuruza!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....