Budite točni
Jedno cijelo poglavlje svoje knjige ''Kitchen Confidential'' je posvetio svom mentoru Bigfootu kojega je opisao kao nasilnika, najgoreg chefa za kojeg je ikada radio. Bigfoot je imao pravilo: Uvijek dođi 15 minuta prije nego ti smjena započne. Jednom je Bourdain uranio 14 minuta te mu je istaknuto da ako se to ponovi će biti poslan kući, a put nakon toga dobiti otkaz. Više nikada nije zakasnio.
Svladajte rukovanje noževima
Vještina rukovanja nožem je prva stvar koja se ući u kulinarskim školama, a kasnije i u profesionalnim kuhinjama. U kuhinjama koje je on vodio je osiguravao dobre chefove noževe svojim kuharima, fleksibilne noževe za filetiranje, jedan zupčasti nož i nož za guljenje. U kuhinji se zapravo više događaju ozljede od poklopaca za konzerve i sjeckalica, nego od noževa, ali to je samo pokazatelj koliko su vještine rukovanja noževima bitne.
Radite popise
Kada je radio u profesionalnim kuhinjama, redovno je svako jutro pisao popise za cijeli dan, pregledavao hladnjake i gledao koje namirnice nedostaju i što treba nabaviti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....