Izvor naslovne fotografije: Foto
Pohani sladoled za mnoge je enigma koju ćemo danas pokušati razrješiti. Sad pohani sladoled možete pojesti i u svom domu za što će vam trebati malo strpljenja jer je najdugotrajniji postupak zamrzavanje.
Izvor fotografije: Foto
Postupak je sljedeći:
Pleh obložite papirom za pečenje na koji rasporedite primjerice osam pravilnih kuglica sladoleda te zamrznite na dva sata (najbolje bi bilo ostaviti ih cijelu noć). Zatim pripremite jaja, brašno i krušne mrvice. Umijesto krušnih mrvica možete staviti mrvljeni keks ili ga pomiješati s kokosovim brašnom. Kuglice sladoleda oprezno uvaljajte prvo u brašno, zatim jaje pa u krušne ili keks mrvice. Tako pripremljene kuglice ponovno odložite na pleh za pečenje, a zatim ponovno zamrznite na tri sata (opet je bolja varijanta pustiti ih cijelu noć). Nakon toga kuglice stavite pohati, a na vruće ulje prethodno dodajte jednu malu žličicu soli.
Izvor fotografije: Foto
Za zorniji prikaz pogledajte video:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....