Njegova terasa prikriva činjenicu da ste u središtu grada, pa se i osjećate kao da ste negdje u prirodi, izvan metropole. Navratili smo oko 11 ujutro, baš kad se okupljala ekipa i obitelj jer zanimalo nas je što se gabla prije radnog dana.
Pa, naravno, domaće, jer tako se uvijek i kuhalo Kod Pere, tako kuha i danas gospođa Marica, supruga pokojnog Pere Miladina. Dočekao nas je Ivica Miladin koji sada vodi restoran i odmah nam ponudio mjesto za stolom jer Kod Pere se uvijek osjećate kao da ste kod kuće i jede se onako kako se blaguje u familijama, onako kako su kuhale bake. Tog dana s velikim se tekom gablal čušpajz od buče s faširancima.
Faširanci
1 kg faširanog mesa (500 g svinjetine, 500 g junetine) 300 g bijelog kruha papar, sol 2 češnja češnjaka nasjeckanih listića peršina 2 jaja 300 ml mlijeka oštro brašno mrvice ulje za prženje |
Kruh narežite na kockice i namočite u mlijeko. Kad se kruh razmočio, pomiješajte sve sastojke (meso, jaja, kruh, sjeckani češnjak, peršin, papar sol i malo ulja). Oblikujte pljeskavice. Lagano ih stavite u brašno, a još laganije u mrvice. Pržite s obje strane u ulju.
Čušpajz od buče
1 kg ribane buče 1 vezica kopra malo oštrog brašna sol, papar 1 žlica ulja, 1 žlica masti 1 žlica koncetrata rajčice malo vrhnja za kuhanje |
Zapržiti brašno na ulju i masti. Dodati vodu i koncentrat rajčice te na kraju posoljenu i ožmikanu buču. Začiniti solju, paprom i koprom pa kuhati dok buča ne omekša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....