Najbolja grčka salata

Tko god je ikad primirisao roštilju zna da bez dobre salate nema sreće. Jedan od favorita je svakako i grčka salata. Varijacija na temu ima milijun i svaka je dobra na svoj način. Mi donosimo jednu koja će svakako biti pobjednička kombinacija na vašem sljedećem okupljanju uz mirise mesa i dima.

Dajte si truda i nabavite domaće i najkvalitetnije sastojke koje možete. Tako je to s hranom – ako je recept jednostavan poput ovoga, najvažnije je da sastojci zablistaju u punom sjaju. Dakle, neka vam rajčice budu domaće, maslinovo ulje s aromom koja vam najbolje leži i potrudite se pronaći pravu, kremastu fetu.

Roštiljanje može početi.

  • 400 g rajčica
  • 1 ljubičasti luk srednje veličine
  • 1 krastavac
  • 1 zelena paprika
  • svježi kopar i menta
  • šaka crnih maslina
  • sol
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 200 g feta sira
  • malo sušenog origana

  1. Narežite povrće: rajčice na šnite dovoljne za jedan zalogaj, luk i krastavac na vrlo tanke ploške i papriku na trakice.
  2. Nasjeckajte i začinsko bilje i to što sitnije moguće.
  3. U jednoj zdjeli pomiješajte sve povrće i začinsko bilje pa dodajte i masline i sve dobro pomiješajte.
  4. Napravite dresing od octa i ulja pa njime prelijte salatu i posolite. Kušajte da vidite jesu li svi okusi na mjestu.
  5. Na vrh salate stavite komad feta sira, prelijte i njega maslinovim uljem i pospite origanom.

Imate li i vi neku svoju varijantu koju biste podijelili s nama?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:24