Rado bismo mi da imamo vremena svaki dan smišljati i financirati gozbe, ali uglavnom se ipak treba zadovoljiti brzinskim rješenjima. Za takva jela recepata nikad dosta pa se nastojimo inspirirati na svakom koraku – ovaj put vam donosimo jedan favorit iz zalogajnice blizu redakcije – jelo koje uvijek prvo nestane kad se nađe na meniju.
Pohanu piletinu vole svi, a glavni je preduvjet da bude jako, jako hrskava. To ćete postići tako da umjesto krušnih mrvica upotrijebite kukuruzne pahuljice ili cornflakes.
Za dvije osobe:
- 300 g piletine (bijelog mesa ili odkoštenih zabataka)
- 2-3 žlice brašna
- 1 jaje, malo tučeno vilicom
- 1 žlica mlijeka
- 60 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih (dio sitnije, dio krupnije)
- sol i papar
- ulje za duboko prženje
1. Piletinu narežite na trakice pa pobrišite s papirnatim ručnicima. Zatim posolite i popaprite meso pa ostavite 10 minuta. (Po želji možete dodati i neke druge začine).
2. Pomiješajte jaja i mlijeko u zdjelici.
3. U drugoj zdjelici pomiješajte zdrobljene pahuljice i malo soli i papra.
4. Piletinu pobrašnite (možete to napraviti tako da brašno ubacite u čistu vrećicu za zamrzavanje, potom ubacite i piletinu, zatvorite vrećicu i dobro protresete).
5. Izvadite komadić piletine i otresite višak brašna. Zatim umočite u mješavinu jaja i mlijeka pa u pahuljice. Napravite isto sa svakim komadićem mesa.
6. Zagrijte ulje u dubljoj tavi pa pržite piletinu na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatne boje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....