Mi smo se ovaj put odlučili za slatku verziju! Sočne kruške izrezane na kriške i ispečene na roštilju ili grill tavi i servirane s gorgonzolom ili nekim jačim kremastim sirom uz rikulu ili radič sjajan su izbor za lagani brzinski obrok. Ova pita iziskuje malkice više vremena, ali sve nadoknađuje u okusu!
Trebat će vam:
Za tijesto:
4 žumanjka 125 g maslaca 1 vanilin šećer 50 g šećera 250 g oštrog brašna prstohvat soli 50 g otopljene čokolade za kuhanje |
Za nadjev:
6 manjih zrelih krušaka 50 g bijele čokolade 3 žlice bijelog vina 2 žlice maslaca šaka pistacija |
Priprema:
Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte maslac, prstohvat soli i otopljenu čokoladu, zamijesite, oblikujte kuglu, omotajte ju u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Na malo maslaca omekšajte narezane kruške. Dodajte vino, a bijelu čokoladu kada su se kruške već gotovo raspale i promiješajte. Pecite tijesto 5 do 7 minuta, a zatim ulijte smjesu i pecite još 12 minuta na 200 stupnjeva. Ohlađenu pitu pospite pistacijama.
Njam!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....