Palenta s paprikom i kobasicama

Zapravo, palenta u paprici!

Em je zdravo, em je brzo!

Sastojci:

  • 4 žlice palente
  • 1 žlica parmezana
  • pola žlice maslaca
  • 1 žlica crvene paprike narezane na kockice
  • 1 žlica zelene paprike narezane na kockice
  • dvije polovice paprike
  • smjesa od pola domaće kobasice
  • ribani parmezan
  • maslinovo ulje
  • timijan

Priprema:

Zakuhati palentu u smjesi mlijeka i vode, posoliti, dodati maslac, parmezan, kockice paprike i malo timijana, a smjesu kobasice lagano popeći. Napuniti paprike palentom, pokriti smjesom od kobasica i posipati naribanim parmezanom. Posložiti paprike u posudu za pečenje, dodati malo povrtnog temeljca i maslinova ulja te zapeći u pećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:49