Cikla je puna željeza, kuha se i peče, pije u smoothijima i gricka sirova u salatama. A njeni listovi super su prilog uz ribu ili komad mesa kad se skuhaju i začine samo s malo soli i maslinova ulja. U svakom slučaju, kao takvi, probbudit će znatiželju! A vašu znatiželju neka probudi ovo jelo s lososom i pečenom ciklom! Njammmm…
Sastojci:
- ljubičasta, crvena, žuta i bijela cikla
- 2 ljubičasta luka
- 10-ak češnjeva češnjaka
- nekoliko grančica timijana
- krupna sol
- maslinovo ulje
- odresci lososa
- papar
- 1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
- 1 žličica hrena
- papar
- malo kopra
Priprema:
Cikli odrežite listove, ali ih nemojte baciti, iskoristite ih kao prilog uz kuhani krumpir, samo ih kratko blanširajte u kipućoj vodi kao blitvu. Svu ciklu operite pa ju stavite zajedno s krupno narezanim lukom te cijelim češnjevima češnjaka na papir za pečenje u veliki protvan. Pospite ju krupnom soli, timijanom i zalijte maslinovim uljem. Pecite ovisno o veličini cikle od pola sata do sat i pol. Mi smo koristili male cikle i njima je trebalo svega 30 minuta. Losos ispecite u tavi na malo maslinova ulja, posolite ga cvijetom soli i poslužite pečenu ciklu, luk i češnjak. Poslužite i umak koji savršeno ide uz losos i pečeno povrće.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....