Sudbonosna sedma sezona

Prekretnica u Masterchefu: Odlaze Melkior Bašić i Damir Tomljanović

Kako doznajemo, na njihova mjesta doći će dva jaka imena - chefovi Mario Mihelj i Goran Kočiš, koji će sa Stjepanov Vukadinom činiti novi žiri

Svjetski poznati zabavni kulinarski show - MasterChef u hrvatskom izdanju uskoro kreće sa snimanjem nove, sedme sezone. Bit će to, kako doznajemo, već krajem lipnja, kada će se svakodnevno snimati novi nastavci jednog od najgledanijih formata na domaćim televizijskim kanalima. Baš kao i svih sezona do sad i ove će biti (vrlo vjerojatno) zanimljivo gledati kako se novi kandidati snalaze pod budnim oko strogog žirija kojeg je dosad činila poznata trojka. Mentori hrvatskog izdanja MasterChefa bili su posljednjih nekoliko sezona chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić i Stjepan Vukadin, no baš kad su se mnogi na njih naviknuli, doći će do promjene.

image
Darko Tomaš/Cropix

Naime, kako se sve glasnije spominje u kuloarima, sedma sezona u MasterChefu bit će prije svega upamćena po odlasku dva stara i dolasku dva nova chefa koji će činiti žiri. Iz dobro upućenih izvora, pak, doznajemo da su MasterChef napustili chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović, dok će se Stjepanu Vukadinu priključiti dva jednako iskusna i široj javnosti možda čak i poznatija lica - Mario Mihelj i Goran Kočiš.

image

Chef Mario Mihelj

Biljana Blivajs/Cropix
image

Chef Goran Kočiš

Marko Miščević/Cropix

Chef Mihelj je trenutno head chef dvaju popularnih zagrebačkih restorana - Maredo i El Toro, a nekad je kuhao u zagrebačkoj Mundoaki i u dubrovačkom Gil‘su, dok je chef Kočiš nakon uspjeha u zagrebačkom Noelu, koji za njegove ere dobio Michelinovu zvjezdicu, poslovni put nastavio u Slavoniji, gdje je nedavno preuzeo kuhinju u popularnom osječkom hotelu Waldinger, o čemu smo pisali ovdje.

Emitiranje nove sezone Masterchefa počet će sredinom rujna, a između više od 200 prijavljenih kandidata i ove će godine pred žiri u novom sastavu stati njih oko 50.

Za kraj dodajmo i kako smo kontaktirali članove žirija na ovu temu ali su se, uz isprike da ne mogu još govoriti o tome, zahvalili na upitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:34