Prije dva dana održan je međunarodni summit JRE restoratera u švicarskom Lucernu gdje je prisustvovalo 360 chefova iz cijele Europe. Svakako treba napomenuti kako su se ovdje okupili najbolji mladi restorateri iz cijele Europe, što je zajedno više od 2000 GaultMillau bodova i kojih 100 Michelinovih zvjezdica na jednom mjestu.
Za one koji ne znaju, JRE je udruženje najkreativnijih gastronoma, utemeljeno 1974. godine, a broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. Snaga JRE-a stoji u ljudima koji su prije svega zaljubljenici u hranu i čarobni svijet gastronomije, a premda zahtjevan i kompleksan, taj svijet je za sve njih izvor neizmjernog zadovoljstva. Hrvatska broji 14 resorana u svojoj obitelji odlikaša i to: Monte - Rovinj (MICHELIN *), Pelegrini - Šibenik, Dubravkin put - Zagreb, Marina - Novigrad, Boškinac - Pag, San Rocco - Brtonigla, Draga di Lovrana - Lovran, Pergola - Savudrija, Zigante - Livade, Foša - Zadar, Restoran 360 - Dubrovnik, Badi - Umag, Plavi podrum - Volosko, Bevanda – Opatija.
Na godišnjoj konferenciji u organizaciji švicarskog JREa dodijeljena je i nagrada za najbolji servis/uslugu među restoranima koji su u JRE udruženju. Topla dobrodošlica, gostoljubivost i uslužnost oduvijek su bile odlike izvrsnih restorana koju svakako nije lako postići. Ugodna atmosfera, pažljivo složena vinska komponenta i osoblje koje zna prezentirati cijelu priču gostu izuzetna je kvaliteta kojem bi svi trebali težiti.
Ove godine je prestižno priznanje upravo u kategoriji servisa pripalo Rudolfu Štefanu i šibenskom Pelegriniju. Svatko tko je i jednom kročio u Pelegrini sa sigurnošću zna kako je ovo priznanje i više nego zasluženo. Svakako treba napomenuti kako je izabran između deset nominiranih koji su redom: Andrea Schwarzenbacher iz austrisjkog restorana Mangold, Sandra Vanderhaege iz belgijskog restorana Saint-Nicolas, Le Vauban, Brigitta Quendler iz njemačkog Hotel & Restaurant Die Mühlenhelle, Daniele Cera iz talijanskog restorana Antica Osteria Cera, Jennifer Silvius Hermans iz nizozemskog Rantreea, Jure Tomič iz slovenske Osterije Debeluh i Alberto García iz španjolskog.
Svidio vam se članak? pročitajte još:
GALA JRE: Humanitarni karakter jedinstvenog gastro iskustva u baroknom dvorcu Miljana
USPJEH HRVATSKIH CHEFOVA: Najbolji JRE chefovi predstavljaju gastro tradiciju svojih zemalja na egzotičnim lokacijama
Pelegrini: Priča o vrhu hrvatske gastronomije
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....