RECEPT MJESECA

PRIPREMA PINCE PO KORACIMA: Donosimo recept za uskršnju miljenicu!

Izgledom jednostavan kolač, skroman što se tiče sastojaka, ali zahtjevnog procesa izrade, odsad će mirisati u svim domovima.

Ovaj sadržaj vam donosi Digo kvasac

Sastojci:

500 grama brašna
1 žlica soli
40 g svježeg Digo kvasca
100 ml mlakog mlijeka
4 žumanjka
75 grama šećera
vanilija
naribana korica 2 limuna
korica 1 naranče
sok jedne naranče
2 žlice ruma (neću lagat, stavile smo mi i malo više)
50 grama maslaca
50 g svinjske masti
100 grama grožđica

Priprema:

1. Namočite suho voće u rumu.
2. Pripremite kvasac tako da pomiješate, kvasac s 1 dcl mlakog mlijeka i šećerom pa pustite da se digne.

2.
Marko Miščević

3. Dodajte sve sastojke i kvasac pa mijesite. Dugo! Možete koristiti i mikser, ali morate imati na umu da vam se tijesto mora odvajati od stijenki i biti elastično.

3.
Marko Miščević

4.
Marko Miščević

5.
Marko Miščević

4. Pustite pincu da se diže sat vremena.

6.
Marko Miščević

5. Premijesite tijesto i zatim ga podijelite na dvije kugle.

Zagreb, 260313.
Kockica, kuhinja restorana Kockica.
Slasticarka restorana Lido Ljiljana Tudjen priprema Uskrsnje pince.
Na fotografiji: Uskrsnje pince u pripremi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

6. Premažite ih jajetom, zatim škarama napravite križ pa pustite još par minuta da se dižu.

Zagreb, 260313.
Kockica, kuhinja restorana Kockica.
Slasticarka restorana Lido Ljiljana Tudjen priprema Uskrsnje pince.
Na fotografiji: Uskrsnje pince u pripremi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Zagreb, 260313.
Kockica, kuhinja restorana Kockica.
Slasticarka restorana Lido Ljiljana Tudjen priprema Uskrsnje pince.
Na fotografiji: Uskrsnje pince u pripremi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Zagreb, 260313.
Kockica, kuhinja restorana Kockica.
Slasticarka restorana Lido Ljiljana Tudjen priprema Uskrsnje pince.
Na fotografiji: Uskrsnje pince u pripremi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

7. Pecite na 180°C kojih pola sata.

Svidio vam se članak? Pročitajte još:

PROJEKT ZVAN PINCA: Ovo je osam savjeta da vam pinca uspije bolje od svekrve!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 21:10