TIPS&TRICKS

PROJEKT ZVAN PINCA: Ovo je osam savjeta da vam pinca uspije bolje od svekrvine!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Pinca, sirnica ili slatka pogača tradicionalno se priprema za Uskrs. To je jednostavan kolač i izgledom i sastojcima, ali riječ jednostavno ne vrijedi baš za postupak izrade ovog slatkog kruha. U svakom slučaju, ako se odlučite pripremiti domaću pincu, ozbiljno se posvetite tom poslu. I svakako odvojite dio dana samo za to. Jer, za pripremu pince treba nekoliko sati.

Ovaj sadržaj vam donosi Digo kvasac

1. Suho voće namočite u rumu barem 2 sata (možete dodati i malo narančinog soka).

2. Nemojte štedjeti na narančinoj i limunovoj korici.

3. Pinca voli masnoće, tako da ovo nije kolač/kruh u kojem ćete brojati kalorije. Uz maslac dobro ju je obogatiti s malo masti ili maslinova ulja.

4. Trebat će vam nešto više kvasca jer imate više masnoće, tako da se pripremite na duže izrađivanje tijesta. Prvi dio može odraditi mikser, ali kasnije svakako mijesite dok vam tijesto ne postane meko i elastično.

5. Pinca izvana treba biti žuta, a iznutra bijela, ako vam prebrzo tamni pokrijte je papirom za pečenje.

6. Pinca zna biti i žilava ako stavljate cijela jaja, isprobajte varijantu samo sa žumanjcima.

7. Svi sastojci vam moraju biti sobne temperature.

8. Isprobajte varijantu da dizana tijesta pa tako i pincu pečete bez ventilatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 00:59