Provjerena receptura slatkih minijatura

Assorted dark chocolate truffles with cocoa powder, biscuit and chopped hazelnuts over baking paper, selective focus
Ovi čokoladni trufflesi utažiti će i najveću žudnju za slatkim

Ove slatke male minijature ne trebaju se peći, ali morati ćete se naoružati strpljenjem – prije izrade zavodljivih kuglica smjesa se mora jako dobro ohaditi kako biste ih moglu uvaljati u kakao prah.

Savršeno pašu uz čašu crnog vina.

Trebati će vam:

  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g tamne čokolade (58-62% kakaa)
  • 100 g mliječne čokolade
  • 50 g maslaca
  • kakao u prahu

Marko Miščević

Foto: Marko Miščević/CROPIX

Zagrijte vrhnje za kuhanje na srednjoj vatri dok se mjehurići ne počnu pojavljivati oko ruba posude. Maknite posudu s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim umiješajte maslac. Ostavite u hladnjaku dok se u potpunosti ne ohladi. Stavite kakao prah u plitku posudu. Žličicom uzimajte čokoladu i između dlanova formirajte kuglicu veličine oraha. Kuglicu uvaljajte u kakao prah. Trufflese stavite natrag u hladnjak. Po želji, čokoladne tartufiće možete uvaljati u bademe, lješnjake, orahe ili bilo koje druge orašaste plodove. Otvorite bocu dobrog crnog vina i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 01:00