Osim što su savršeni za zimnice i pinđure, ovo povrće iskoristite za današnji ručak. Naša Dajana, inače autorica bloga Baker’s corner… napravila je kremasti rižoto od pečenih patlidžana i cherry rajčica.
Kako bi ovaj rižoto zasitio 4 gladna trbuha, trebati će vam:
- 320 g riže Carnaroli
- 2 patlidžana
- 200 g cherry rajčica
- 80 g naribanog Parmigiana Reggiana
- 1 svežnjić svježeg bosiljka
- 1 list lovora
- 1/2 čaše suhog bijelog vina
- oko 1,5 litra povrtnog temeljca
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- 1 češanj bijelog luka
- 1 manja glavica ljutike (ili običnog luka)
- sol
- šećer
Cijeli recept pročitajte OVDJE! (na dnu stranice bloga)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....