Recept dana: Rižoto s pečenim patlidžanima i cherry rajčicama

Vrijeme je za patlidžane!

Osim što su savršeni za zimnice i pinđure, ovo povrće iskoristite za današnji ručak. Naša Dajana, inače autorica bloga Baker’s corner… napravila je kremasti rižoto od pečenih patlidžana i cherry rajčica.

Kako bi ovaj rižoto zasitio 4 gladna trbuha, trebati će vam:

  • 320 g riže Carnaroli
  • 2 patlidžana
  • 200 g cherry rajčica
  • 80 g naribanog Parmigiana Reggiana
  • 1 svežnjić svježeg bosiljka
  • 1 list lovora
  • 1/2 čaše suhog bijelog vina
  • oko 1,5 litra povrtnog temeljca
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 manja glavica ljutike (ili običnog luka)
  • sol
  • šećer

Cijeli recept pročitajte OVDJE! (na dnu stranice bloga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 16:16