Carsko meso je vjerojatno jedno od najjeftinijih mesa, ali nemojte da vas to zavara. Svinjetina može biti itekako posebna i ukusna, ako se pripremi na pravi način. A mi kažemo da je kineski način, pravi način!
Za ovu hrskavu kinesku svinjetinu će vam trebati:
Za meso:
- 3 kg carskog mesa
- 2 žličice kineske mješavine začina Five Spice
Za umak:
- 4 žlice soja sosa
- komad đumbira veličine palca
- 1 žlica slatkog čili umaka
- 1 mladi luk
Priprema:
Utrljajte svinjetinu s pet začina i 2 žličice morske soli te ga ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata , a po mogućnosti i preko noći. Zagrijte pećnicu na maksimum. Ispod rešetke u pećnici stavite protvan. Meso položite na rešetku, a masnoća tijekom pečenja neka pada u protvan. Pecite na najjačoj temperaturi 10 minuta, onda smanjite na 180 stupnjeva i pecite još sat i 15 minuta.
Umak pripremite tako da pomješate sve sastojke s dvije žlice vode.
Svinjetinu narežite na manje komade, stavite na tanjur zajedno s umakom i uživajte!
P.S. Mješavinu kineskih začina Five Spice pronađite ovdje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....