Piše: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek/EPH
Jesti savršenu hranu na jednako savršenome mjestu posebno je iskustvo i užitak. A jedno od takvih mjesta je i restoran Draga di Lovrana smješten ponad samog Lovrana, dovoljno izoliran od bilo kakve vreve. Ovaj restoran i hotel, član ugledne udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe, smjestio se na vrhu grebena planine Učke i nudi jedan od ljepših pogleda na okolne obronke ove planine i vinograde.
Jednako impresivno i ljeti i zimi, u što smo se i sami uvjerili jer iako je tijekom našeg snimanja bilo tmurno i kišovito, i to je imalo posebnu ljepotu. Druga, ništa manje dojmljiva impresija ovog mjesta je ponuda njegove kuhinje. Za nju je zadužen jedan od naših najboljih kuhara Zdravko Tomšić koji je ponudu na njihovoj karti osmislio po principu onoga što raste na području Kvarnera, Istre i Gorskog kotara.
Lokalne namirnice u suvremenoj, modernoj izvedbi spoj su kopna i mora, i to onog najboljeg što oni daju. A Zdravko je majstor koji sa svojim kuharskim timom zna i “običnu” namirnicu pretvoriti u nešto posebno i dojmljivo. I iako su s nama podijelili neke od svojih recepata koji se mogu pripremiti za svečanu večeru i kod kuće, nekako bi bilo bolje tu istu večeru pojesti baš tamo. Zbog vrhunske hrane, prekrasnog položaja samog restorana i nevjerojatno ugodnog mira, odlazak u Dragu di Lovranu iznova je ugodno i zanimljivo iskustvo. I jasno je da se ovdje ne svraća i ne jede na brzinu, ovdje si treba dati vremena, vremena za dugo, dugo uživanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....