Savršena ljetna panna cotta

Poslužite ledenu s omiljenim pekmezom

Ovu panna cottu samo dovoljno ohladite i tako ledenu poslužite s omiljenim pekmezom. Mi smo naš dobili od kolege Gorana koji se bavi uzgojem ovog neobičnog bobičastog voća sličnog borovnici, ali intenzivnijeg okusa i mirisa. Haskap je vrlo zdravo bobičasto voće kojeg još nazivaju kamčatska ili sibirska borovnica.

Panna cotta s Goranovim pekmezom od haskapa:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • domaći pekmez od haskapa

Pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko, šećer u prahu i sjemenke vanilije. Stavite na laganu vatru i kada zavrije, kuhajte još 15-ak minuta. U međuvremenu želatinu namočite s nekoliko žlica vode ili mlijeka i pustite 10-ak minuta da nabubri. Kada je vrhnje kuhano, umiješajte u njega želatinu pa je uz miješanje otopite u vrhnju. Smjesu prelijte u kalupe prethodno namočene vodom. Rashladite je na sobnoj temperaturi i potom prebacite u hladnjak da se stisne do kraja. Servirajte sa žličicom pekmeza od haskapa i svježim borovnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 17:00