Istina, nebo je tmurno, ali tikvica još ima. Nikad dovoljno recepata za njih pa zato evo još jednoga koji će cijela obitelj sigurno obožavati. Čak i oni najizbirljiviji jer ovdje zaista nema nikakve egzotike.
- 2-3 tikvice
- 5 krumpira
- 1 punomasno kiselo vrhnje
- mesnata panceta
- 200 g sira cheddar
- 1 jaje
- maslac
- sol i papar
- mesnata panceta
- timijan
Krumpir ogulite i izrežite ga na tanje ploške. Tikvice operite, nemojte ih guliti i izrežite ih na tanje kolutove. Pancetu izrežite na tanke ploškice. Posudu za pečenje namažite maslacem. Slažite složenac počevši s krumpirom, na njega stavite plošku pancete, pa na nju tikvicu, pa opet krumpir i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Posolite, popaprite i pospite timijanom. U zdjeli pomiješajte jaje s vrhnjem, malo posolite i popaprite pa tom smjesom prelijte složenac. Naribajte cheddar ili neki drygi masni topivi sir i pospite ga po cijeloj površini složenca. Možete sve posuti i naribanim parmezanom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Jedite složenac uz zelenu salatu, a nju pomiješajte s rajčicom, malo origana i češnjaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....