NOVE IDEJE

Svaka čast mesu, ali prave zvijezde našeg roštilja ovog su puta kremasti umaci i hrskavi dodaci

Stilizirala: Maja Kranjec
 Tomislav Kristo/Cropix
Jednom kada ih probate, vjerujte, nećete ih prestati stavljati na tanjur čak ni kada roštilj službeno završi

Iako logika nalaže da je na kvalitetnom druženju oko roštilja meso prava zvijezda cijele priče, odlučili smo ovog ljeta promijeniti ploču i fokus staviti na fine kiseliše i malo drugačije umake koji unose malo boje i slatke oštrine na tanjur. Umjesto klasične ponude miješane salate, ajvara i eventualno senfa za kobasice, na stol smo stavili ukusne dodatke za roštilj koje ćete rado vaditi iz hladnjaka i u drugim prilikama.

image
Stilizirala: Maja Kranjec
Tomislav Kristo/Cropix
image
Stilizirala: Maja Kranjec
Tomislav Kristo/Cropix

Ljutkasti roštilj-umak s borovnicama, azijski umak s đumbirom, ukiseljene slatke jabuke, krastavci u senfu i brzi ukiseljeni luk mogu i najdosadniji sendvič pretvoriti u jelo od kojeg će vam curiti sline kad god ga se ponovno sjetite, a da ne spominjemo kako će vam povećati užitak kada se nađu u burgeru, tortilji s piletinom, salati ili, pak, posluženi uz kobasicu ili šiš-ćevap. Više-manje sve možete pripremiti dan prije dugoiščekivanog okupljanja oko rešetke pa nakon što stavite meso u pac, bacite se na punjenje staklenki.

UMAK OD ĐUMBIRA

image
Tomislav Kristo/Cropix

KISELI CRVENI LUK

image
Tomislav Kristo/Cropix

ROŠTILJ UMAK OD BOROVNICA

image
Tomislav Kristo/Cropix

UKISELJENE SLATKE JABUKE

image
Tomislav Kristo/Cropix

KRASTAVCI U SENFU

image
Tomislav Kristo/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 18:30