Nije teško, ali za dobar tiramisu odvojite vrijeme i bitni su kvalitetni sastojci. Ako nemate domaćih jaja, savjetujemo da dobivenu kremu sa žumanjcima kuhate na pari još 5-6 minuta uz kontinuirano miješanje. Što se tiče aroma možete staviti malo ekstrakta vanilije. Možete staviti i rum, ali nama ima prejaku aromu i preuzme cijelu okus koji je u pravilu jako nježan.
Evo što će vam trebati:
crna kava (espresso) 3 žumanjka 5 žlica šećera 500 g mascarpone sira 1 pakiranje piškota kakao za posipanje *ako imate veći pleh i radite na dva kata trebat će vam dupla doza (nama je trebala) |
Priprema:
1. Žutanjke izmiksajte sa šećerom u pjenastu smjesu.
2. Dodajte mascaropone i ponovno miksajte dok se cijela smjesa ne poveže.
3. Dodajte arome (vanilije, rum ili amaretto).
4. Piškote poslažite po plehu i prelijte ih kavom.
5. Pravilno rasporedite dio kreme.
6. Red piškota prethodno namočenih u kavu i zatim još jednom red kreme.
7. Sve obilno pospite kakaom i pustite u hladnjaku da se cijela smjesa stisne preko noći.
*želite li prozračniju kremu umiješajte 200 ml šlaga u cijelu kremu (ako ste koristili duplu dozu sastojaka)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....