Volimo grickati raznobojni čips!

Zagreb, 280915. U restoranu Bon Apetii pripremili su jela od vise vrsta batata. Od salate, grilanih batata, njoka od batata, juhe od batata i grickalica od svih vrsta batata. Foto: Berislava Picek / CROPIX
 / CROPIX
Nožić u ruke, tavicu na štednjak i napravite grickalice...

Piše: Sunčana Barušić

Snima: Berislava Picek/EPH

Tko ne voli čips? Ima ih, ali su rijetki. Opravdanje da su nezdravi (u velikim količinama) stoji, ali i to možemo izbjeći – umjerenim količinama i kućnom izradom. Čipsiće možete raditi od običnog krumpira, batata i ljubičastog batata. Bitno je tanko ih narezati ili jednostavno naribati na široki oštri ribež i pržiti u hladnoprešanom ulju pa dobro ocijediti na papirnatom ručniku koji će upiti suvišnu masnoću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 20:38