Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci
- maslinovo ulje
- 2 manje hobotnice ili sipe
- cca 60 dag grdobina ili morski pas (riba koja nema kosti nego hrskavicu)
- 250 g tjestenine
- velika konzerva graha
- 2 luka
- peršin
- ružmarin
- dva lovora lovora
- konzerva pelata
- 1,5 dcl bijelog vina
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Na maslinovo ulje baci se sitno iscjeckana kapula i kad ona lagano požuti doda se sitno izrezana i prethodno, do pola skuhana hobotnica, a vodu u kojoj se kuhala stavimo sa strane.
2. korak
Pospe se paprom, dodaju se peršin, lovor, svježi ružmarin i vino (cca 1,5 dcl, tek toliko da prekrije hobu), posoli se, te se po potrebi doda nekoliko peperoncina.
3. korak
Kad je vino prokuhalo, stavimo pelate i dobro ih zgnječimo, ponovo poklopimo i pustimo da se krčka. Kad su i oni prokuhali, dodamo paštu (maksimalno pola vrećice) i zalijemo s vodom u kojoj se kuhala hobotnica, ili još bolje, vodu u kojoj se kuhala glava od grdobine.
4. korak
Sve treba dobro ispremješati i na to staviti prethodno dobro isprani grah . Opet valja malo dosoliti, popapriti i na vrh staviti filete ribe i zaliti s točno toliko preostale vode da oni samo na pola vire. Više nema miješanja, teća se samo protrese.
5. korak
Pašta fažol na brujet je gotov u onom trenutku kad se skuha pašta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....