
Trebat će vam:
250 g svježeg kozjeg sira 5 dkg dimljenog lososa 1 glavica češnjaka 2 grančice timijana sol i svježe mljeveni papar 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja |

Priprema:
Napravite confit od češnjaka: razdvojite režnjeve češnjaka iz glavice i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite režnjeve u njihovim košuljicama. Stavite češnjak u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite i dodajte po grančicu timijana i čubra. Prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 140°C na četrdeset minuta. Kad je češnjak sasvim mekan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se sasvim ohladi u ulju. Ohlađenom češnjaku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga sa kozjim sirom, lososom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se češnjak pekao. Posolite i popaprite po ukusu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....