ŠKOLA KUHANJA - POGLAVLJE: UMACI

SVI UMACI KOJE ĆETE IKAD TREBATI: Apsolutno savršeni umaci za meso i ribu!

 Getty Images/iStockphoto
Ako volite eksperimentirati s novim okusima predlažemo da isprobate ovih šest umaka koji će oplemeniti vašu ribu, meso pa čak i tjesteninu. Jednostavno se pripremaju i potrebno je samo malo dobre volje i dobar recept. Drugo imate, a za prvo smo sigurni da vi možete osigurati!

Umak od jogurta i kardamoma

150 g jogurta
4 g kardamoma
sok od 1 limuna
korica od 1 limuna
2 g soli
0,3 g papra

More Photos like this here...
Getty Images

Jogurt pomiješajte s mljevenim kardamomom, sokom i koricom limuna, soli i paprom. Dobro ga ohladite.

Umak od crnog vina i juneće koštane srži

2 dl crnog vina
20 g šećera
10 g maslaca
40 g koštane srži
0,2 g soli

Roast Duck Leg with Red Wine Poached Pear
Getty Images/iStockphoto

Na laganoj vatri u vinu rastopite šećer, maslac, koštanu srž i sol. Lagano krčkajte dok se tekućina ne smanji za pola. Poslužite ga toplog.

Umak od naranče i konjaka

20 g smeđeg šećera
1 dl konjaka
korica od 1 naranče
sok od 1 naranče
1 g soli
0,3 g papra

Orange sauce served with roasted duck
Getty Images/iStockphoto

U konjaku rastopite smeđi šećer na laganoj vatri. Dodajte sok i koricu naranče. Posolite i popaprite. Krčkajte dok se tekućina ne smanji za pola.

Umak od ananasa i crvenog papra

1 konzerva ananasa (sok i voće)
50 g maslaca
50 g šećera
3 g crvenog papra

Cod fillet on piquillo pepper sauce
Getty Images/iStockphoto

Ananas iz konzerve nasjeckajte na sitno. Sačuvajte sok od ananasa. U soku od ananasa na laganoj vatri rastopite maslac, šećer i papar. Neka se šećer u potpunosti otopi i neka se tekućina poprilično smanji. Zatim dodajte komadiće nasjeckanog ananasa i pustite da se krčka još kojih 10 minuta.

Umak od borovnica

1 dl Aceto balsamica
10 g meda
40 g borovnica
10 g džema od borovnica
0,3 g pimenta
1 dl demi glas umaka
2 g soli
0,3 g papra

Chutney and sour cream with baked potatoes
Getty Images/iStockphoto

Aceto Balsamico pomiješajte s medom, borovnicama, džemom od borovnica, pimentom, soli i paprom. Lagano krčkajte na slaboj vatri. Kada se umak lagano zgusne, gotov je!

Tzatziki umak

1 krastavac
40 g češnjaka
150 g grčkog jogurta
5 g kopra
40 g maslinova ulja
3 g soli
0,5 g bijelog papra

Two bowls of Ra?ta, indian sauce
Getty Images/iStockphoto

Krastavac naribajte. Dodajte mu protisnuti češnjak, grčki jogurt, kopar, maslinovo ulje, sol i bijeli papar. Sve dobro pomiješajte i ohladite.

Svidjeli su vam se recepti, pročitajte još:

Pet umaka koje morate znati pripremiti

Vrhunski umaci za vaš nedjeljni ručak

Kako napraviti bešamel umak?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:53