DOBRA HRANA NA KORČULI

BESPLATNA HRANA IZ PLIĆAKA: Žrnovski makaruni s ježincima

 Tom Dubravec / Hanza Media
Put pod noge!

Trebat će vam:

15 ježinaca
250 grama makaruna ili tjestenine po izboru
30 ml maslinova ulja
20 g maslaca
50 g parmezana
sol
svježe mljeveni papar

SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Korcula, 010817.
Hrana iz plicaka.
Zoran Simunic Sime  i Maja Krsinic prikupili su morske plodove iz plicaka kod Lumbarde i pripremili razna jela.  Na fotografiji:
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Uzavrijte zasoljenu vodu za tjesteninu i stavite je kuhati. U međuvremenu očistite ježince i izvadite svu ikru u jednu posudu. Skuhanu tjesteninu procijedite i u nju umiješajte maslac i ribani parmezan. Raspodijelite na porcije te na vrh stavite žlicu do dvije ikre, malo promiješajte, začinite s paprom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 05:06