Za juhu:
2 kg juneće koljenice 60 dkg junećeg repa pureće iznutrice (srce, želudac) pureći vrat 1 kg mrkve 30 dkg celera 10 dkg peršina 30 dkg luka 5 dkg poriluka 5 dkg paprike 10 dkg rajčice sol crni papar |
Za jetrene knedle:
1 jetra purana 1 jaje 2 češnja češnjaka prstohvat svježeg peršina šaka krušnih mrvica |
Za tjesteninu:
1 jaje 100 g brašna |
Priprema:
Meso namočimo u hladnu vodu 30 minuta da isperemo krv. U lonac nalijemo hladnu vodu, dodamo očišćeno povrće, meso, sol i papar, te pustimo da zavrije. Nakon što zavrije oberemo pjenu s površni juhe, te nastavimo kuhati na laganoj vatri cca 4 sata. Prije serviranja u juhu procijedimo i u nju dodamo domaću kuhanu tjesteninu, jetrene knedle, kuhanu mrkvu i nasjeckano lišće peršina. Za knedle, nožem lagano očistite jetrica od žilica stružući. Usitnite ih još malo nožem. U posudi razmutite jaje i posolite ga. Dodajte jetrica, protisnuti češnjak, peršin i krušne mrvice. Stavite u hladnjak na par sati da se smjesa stisne. Za tjesteninu, jaja i brašno dobro umijesite. Ostavite tijesto da malo odmori u hladnjaku. Izrežite ga na manje komade i tanko razvaljajte. Izrežite na male ''krpice'' i stavite kuhati u juhu par minuta prije nego je gotova. Meso iz juhe poslužite s hren umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....