Trebat će vam:
500 g boba 200 g pancete, šunke ili pršuta 4 mlada luka svježa menta peršinov list sol papar sok pola limuna maslinovo ulje |
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko prodinstajte nasjeckani mladi luk, a onda mu pridodajte i nasjeckanu pancetu, šunku ili pršut da se kratko popeku. Dodajte potom bob i podlijte vodom. Neka se bob dinsta dok ne omekša, a onda mu dodajte nasjeckani peršinov list i mentu. Posolite i popaprite te pokapajte limunovim sokom. Servirajte kao prilog nekom pečenju ili ribi ili jedite kao samostalno jelo uz domaću pogaču. Ako želite ubrzati proces, bob možete prethodno skuhati u kipućoj vodi i ako imate strpljenja, odstranite vanjsku opnu, no kod mladog boba to nije potrebno. Isto tako bob možete u ovom receptu kombinirati s graškom, a umjesto pancete upotrijebiti uskrsnu šunku ili pršut.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....