Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 kg svježe morske ribe po izboru
- dl maslinova ulja 1
- 4 žlice brašna (40 g)
- glavica crvenog luka (100 g)
- 4 češnja češnjaka
- 1/2 vezice svježeg peršina
- 2 žlice pirea od rajčice (koncentrat)
- 2 lista lovora
- 2 dl bijelog vina
- 2 grančice svježeg ružmarina
- morska sol
- papar u zrnu
- Kukuruzna krupica
Priprema
1. korak
Očistite ribe, operite ih i ocijedite.
2. korak
Možete koristiti razne vrste ribe, što više vrsta to bolje. (Ugor, škarpina, tuna, lokarda, rumbac, brancin, grdobina, cipal ili palamida samo su neki od primjera). Priprema se i od mekušaca.
3. korak
Veće ribe narežite na komade, posolite, uvaljajte u brašno i popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Izvadite i stavite na topli tanjur. Na istom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak. Kad luk požuti dodajte pire od rajčice.
4. korak
Po potrebi dolijte vode (oko 4 dl). Posolite i popaprite po ukusu, začinite lovorom i ružmarinom. Prokuhajte.
Stavite ribu, dodajte vino i kratko prokuhajte (oko 15 minuta) da se umak zgusne. Dodajte nasjeckani peršin. Brudet nije dobro miješati, da se riba ne raspadne. Dovoljno je samo protresati posudu u kojoj se kuha.
5. korak
Poslužite uz palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....