Brodet s palentom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 kg svježe morske ribe po izboru
  • dl maslinova ulja 1
  • 4 žlice brašna (40 g)
  • glavica crvenog luka (100 g)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/2 vezice svježeg peršina
  • 2 žlice pirea od rajčice (koncentrat)
  • 2 lista lovora
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • morska sol
  • papar u zrnu
  • Kukuruzna krupica

Priprema

1. korak

Očistite ribe, operite ih i ocijedite.

2. korak

Možete koristiti razne vrste ribe, što više vrsta to bolje. (Ugor, škarpina, tuna, lokarda, rumbac, brancin, grdobina, cipal ili palamida samo su neki od primjera). Priprema se i od mekušaca.

3. korak

Veće ribe narežite na komade, posolite, uvaljajte u brašno i popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Izvadite i stavite na topli tanjur. Na istom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak. Kad luk požuti dodajte pire od rajčice.

4. korak

Po potrebi dolijte vode (oko 4 dl). Posolite i popaprite po ukusu, začinite lovorom i ružmarinom. Prokuhajte.

Stavite ribu, dodajte vino i kratko prokuhajte (oko 15 minuta) da se umak zgusne. Dodajte nasjeckani peršin. Brudet nije dobro miješati, da se riba ne raspadne. Dovoljno je samo protresati posudu u kojoj se kuha.

5. korak

Poslužite uz palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 19:00