Trebat će vam:
150 g rukole 100 g listića peršina 50 g vlasca desetak listova bosiljka 5-6 češnjeva češnjaka 50 g pinjola 50 g ribanog parmezana 1 žličica soli oko 200 ml maslinova ulja 250 g pršuta 2 baguette kruha |
Priprema:
Začinsko bilje dobro operite i osušite, češnjak ogulite. Na tavici bez masnoće lagano popržite pinjole, tek toliko da dobiju rumenu boju. Sve bilje stavite u sjeckalicu (ako želite u mužar), dodajte pinjole i češnjak te miksajte na srednjoj brzini. Zaustavite sjeckalicu pa lopaticom spustite komadiće koji su se ulovili na stijenkama. Dodajte sol i parmezan, ponovno sjeckajte pa kroz gornji otvor u tankom mlazu dolijevajte ulje. Miješajte srednjom brzinom dok ne dobijete mazivu pastu. Kruh izrežite na kriške pa ga malo prepržite na tavici ili u pećnici. Na kruh namažite pesto, a bruskete poslužite uz pršut. Ako ne potrošite odmah sav pesto, možete ga držati u staklenici u hladnjaku tjedan dana.
Isprobajte i slatke bruskete sa šumskim voćem!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....