
Za biskvit:
90 g bjelanjaka 75 g šećera 60 g žumanjaka 70 g brašna |
Za mousse:
180 g pirea šumskog voća 40 g šećera 7 g želatine u prahu 42 g vode 150 g slatkog vrhnja |
Zagrijavati voćni pire i šećer. Kad se šećer rastopi, dodati pripremljenu želatinu i vratiti kratko na vatri. Kad se voće ohladilo, dodati izmiksano slatko vrhnje. Mousse uliti u obruč s prethodno pripremljenim tijestom.

Miksati bjelanjke s polovicom količine šećera. Kad se izmiksaju dovoljno čvrsto, dodati drugu polovicu i još kratko miksati. U bjelanjke pažljivo rukom umiješati žumanjke, kratko promiješati i dodati prosijano brašno koje također pažljivo izmiješamo rukom. Slastičarskom vrećicom na papir za pečenje istisnuti dva diska i vanjski dio charlotte. Peći na 180 stupnjeva 10 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....