![36092883](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/26/k_36092883_640.jpg)
Sastojci:
500 g kuhanog crvenog graha 2 srednje tikvice 1 veća žuta paprika 4 rajčice 1 veći luk 2 češnja češnjaka 1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica, sitno nasjeckana peršinov list lovorov list 1 žličica mljevene paprike sol papar maslinovo ulje |
![Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Pikantno varivo od tikvica sa povrcem i grahom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/24/12/tikvice15-010714.jpg)
Na maslinovu ulju pirjajte na ploške narezan luk kojem, kada malo omekša, dodajte papriku narezanu na kockice, na veće komade narezanu rajčicu te na manje komade narezanu tikvicu. Polijte s malo vode ako je potrebno. Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list te lovor. Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša, pa potom u lonac stavite i ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, promiješajte i ostavite na vatri još koju minutu da se okusi prožmu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....