Trebat će vam:
115 g svježe naribanog đumbira 250 g meda 200 g šećera 250 ml suncokretova ulja 1 čajna žličica cimeta malo klinčića 350 g brašna 250 g vode 2 čajne žlice svježe mljevenog papra 2 velika jaja |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite pleh maslacem. đumbir fino naribajte. U posudu stavite med, šećer i ulje. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, cimet, klinčić i papar. U posebnoj maloj posudici zagrijte vodu do vrenja kojoj dodajte đumbir, a zatim je uz kontinuirano miješanje dodajte smjesi ulja i meda. Potom smjesu s brašnom uz konstantno miješanje dodajte “mokrim” sastojcima, Kad ste dobili jednoličnu i homogenu smjesu, dodajte dva jaja i dobro izmiješajte. Ulijte smjesu u kalup i pecite 1 sat na 180 °C. Torta je gotova kad zaboden drveni štapić izađe čist. Poslužite uz šlag ili kuglicu sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....