
Trebat će vam:
* Za 35-40 kuglica:
200 g bundeve, očišćene i narezane na kockice 250 ml mlijeka 1 žlica meda 1/3 žličice cimeta 1/3 žličice vanilije u prahu ili sjemenke pola mahune vanilije 250 g speculaas keksa 50 g bijele čokolade 2 žlice ruma 200 g tamne čokolade od najmanje 60 % kakaa 100 g gorkoga kakaa u prahu |

Priprema:
Bundevu zakuhajte s mlijekom, medom, vanilijom i cimetom. Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući dok bundeva ne omekša. Maknite s vatre pa dodajte speculaas kekse, bijelu čokoladu i rum. Izmiksajte sve štapnim mikserom i premjestite u hladnjak da se dobro ohladi. Od ohlađene smjese oblikujte kuglice, slažite ih na tanjur te ih odložite u hladnjak. Čokoladu otopite na pari pa je ohladite, ali da bude još u tekućem stanju. Kuglice umočite u otopljenu čokoladu i odmah u kakao u prahu tako da budu posve obložene kakaom. Čuvajte ih u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....