Čokoladni cheesecake koji se ne peče

Za podlogu:

250 g Graham krekera
125 g maslaca

Za kremu:

300 g krem sira
75 g šalice kiselog vrhnja
7 velikih žlica smeđeg šećera
3 velike žlice kakao praha
3 jušne žlice maslaca
2 žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
100 g čokolade, rastopljene i malo ohlađene

U zdjeli mikserom izmiješajte krem sir, kiselo vrhnje, smeđi šećer, kako u prahu, maslac i vaniliju. Miksajte oko 5 minuta. Smanjite brzinu miksera i dodajte otopljenu čokoladu. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu izlijte na podlogu od Graham krekera i rastopljenog maslaca. Po kolaču pospite kako prah i par zrnaca krupne soli. Stavite u hladnjak na 30 minuta, a zatim je spreman za posluživanje! Nikad brži cheesecake!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 10:09