SLATKI USKRS

Čokoladni kuglof

 Getty Images/iStockphoto
Kuglof možete ukrasiti čokoladnim jajima koje nalijepite na glazuru dok je još mekana.

Trebat će vam:

5 jaja
250 g šećera
200 g maslaca
1 limun
1 vrećica praška za pecivo
2 žlica kakaa
50 g tamne čokolade
100 ml mlijeka
600 g brašna

Čokoladna glazura:

100 g čokolade za kuhanje
3 žlice tekućeg jogurta

Festive chocolate cake on a rustic wooden background.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U posebnoj posudi pomiješajte žumanjke, šećer, omekšali maslac, mlijeko, naribanu koricu limuna, kakao i otopljenu čokoladu. Rukom umiješajte brašno koje ste prosijali s praškom za pecivo. U smjesu od žumanjaka umiješajte pjenjačom snijeg od bjelanjaka. Kalup za kuglof (najbolje je odabrati silikonski) premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC otprilike 45 minuta. Kad je kolač potpuno ohlađen, prelijte ga glazurom koju napravite tako da na pari otopite čokoladu pa umiješate jogurt. Kuglof možete ukrasiti čokoladnim jajima koje nalijepite na glazuru dok je još mekana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:33