Trebat će vam:
5 jaja 250 g šećera 200 g maslaca 1 limun 1 vrećica praška za pecivo 2 žlica kakaa 50 g tamne čokolade 100 ml mlijeka 600 g brašna |
Čokoladna glazura:
100 g čokolade za kuhanje 3 žlice tekućeg jogurta |
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U posebnoj posudi pomiješajte žumanjke, šećer, omekšali maslac, mlijeko, naribanu koricu limuna, kakao i otopljenu čokoladu. Rukom umiješajte brašno koje ste prosijali s praškom za pecivo. U smjesu od žumanjaka umiješajte pjenjačom snijeg od bjelanjaka. Kalup za kuglof (najbolje je odabrati silikonski) premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC otprilike 45 minuta. Kad je kolač potpuno ohlađen, prelijte ga glazurom koju napravite tako da na pari otopite čokoladu pa umiješate jogurt. Kuglof možete ukrasiti čokoladnim jajima koje nalijepite na glazuru dok je još mekana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....