Sastojci:
250 g kuhanog slanutka pola karfiola ili jedan manji karfiol 1 luk 2 češnja češnjaka pola paprike pola šalice sjeckane rajčice iz konzerve 1 zdjelica špinata 1/2 žlice svježe naribanog đumbira 1/2 žličice curryja malo kajenskog papra sol 1/2 žlice kokosova ulja 2 dl kokosova mlijeka 1 šalica (od 2 dl) kus kusa |
Cvjetove karfiola kratko prokuhati u vreloj vodi, no ne smije se skuhati do kraja. U dubljoj tavi na kokosovu ulju prodinstati luk, dodati rajčicu, papriku i češnjak i dinstati dok sve ne omekša. Zatim u tavu staviti kuhani slanutak i karfiol, sol, đumbir, curry, kajenski papar i kokosovo mlijeko. Lagano promiješati i ostaviti još par minuta na vatri. Na kraju dodati oprani svježi špinat koji će blago povenuti. Nježno promiješati da se svi okusi prožmu i poslužiti s kus kusom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....