IZRAELSKA KUHINJA

Cvjetača na posteljici od sezamove paste s umakom od rajčice

 Željko Grgić / Hanza Media
Recept Ranija Hadida!

Trebat će vam:

1 cvjetača
ulje za prženje
po izboru 1 jaje ili brašno
sol, papar

Za umak:

1 žlica paste od sezama (tahine)
1 češanj češnjaka
2 žlice limunova soka
2 rajčice
1 žlica limunova soka
nekoliko listića svježe metvice
sol, papar, kumin

Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji:  jelo od cvjetace.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / Hanza Media

Trebat će vam:

Cvjetaču narezati na cvjetiće, ispržiti u dubokom ulju. Može se prethodno umočiti u razmućeno jaje i brašno, ali je dobro i ako je cvjetača samo ispržena. Nakon prženja posoliti i popapriti. Na tanjur staviti pastu od sezama (tahinu), kojoj smo dodali malo češnjaka, limunova soka i vode i složiti cvjetaču na to. Umak: Odstraniti sjemenke rajčice, staviti rajčicu u blender i dodati maslinovo ulje, mentu, sol, papar, kumin, dobro izmiksati i poslužiti uz cvjetaču. Patlidžan u umaku od jogurta C

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:05