Trebat će vam:
1 cvjetača ulje za prženje po izboru 1 jaje ili brašno sol, papar |
Za umak:
1 žlica paste od sezama (tahine) 1 češanj češnjaka 2 žlice limunova soka 2 rajčice 1 žlica limunova soka nekoliko listića svježe metvice sol, papar, kumin |
Trebat će vam:
Cvjetaču narezati na cvjetiće, ispržiti u dubokom ulju. Može se prethodno umočiti u razmućeno jaje i brašno, ali je dobro i ako je cvjetača samo ispržena. Nakon prženja posoliti i popapriti. Na tanjur staviti pastu od sezama (tahinu), kojoj smo dodali malo češnjaka, limunova soka i vode i složiti cvjetaču na to. Umak: Odstraniti sjemenke rajčice, staviti rajčicu u blender i dodati maslinovo ulje, mentu, sol, papar, kumin, dobro izmiksati i poslužiti uz cvjetaču. Patlidžan u umaku od jogurta C
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....